Entrades

El Caqui o Palosanto

El caqui o palosanto és una fruita exquisida, una de les més dolces, i molt rica en vitamines i minerals. Es pot menjar sol, partint per la meitat i consumint la seva polpa amb una cullera, encara que també s’empra per a l’elaboració de postres, begudes, batuts, gelats i confitures. Als Estats Units, la Xina i el Japó, els fruits dessecats es consideren una menja exquisit.

Beneficis i propietats del caqui

Els caquis destaquen per posseir moltes vitamines (beta carotè, provitamina A, vitamina C, vitamina B1 i B2), i minerals com el potassi. Pel seu alt contingut en Vitamina C, presenta propietats antioxidants que ajuden a neutralitzar els radicals lliures ia eliminar determinades substàncies tòxiques, reduint la probabilitat de desenvolupar càncer. La vitamina C inhibeix més el creixement de bacteris perjudicials per a l’organisme, afavoreix el sistema immunitari, prevé malalties vasculars en reduir la tensió arterial.

Això sense comptar que és una fruita rica tant en aigua (ideal per retenció de líquids) com en fibra soluble, el que significa que és una bona alternativa per a aquelles persones que pateixen de restrenyiment. També molt rica en hidrats de carboni, és una aportació ràpid d’energia per al nostre organisme.

També és molt apropiat per als que tenen el colesterol alt, ja que reté el colesterol que està en el tracte digestiu, ajudant a que una part d’ell sigui eliminat per la femta. També és molt bo per a persones que tenen hipertensió.

Donat el seu contingut en potassi, aquelles persones que pateixen d’insuficiència renal haurien d’optar pel caqui en la seva dieta diària, en ajudar al control d’aquest mineral.